Üdvözöljük a Bokor faiskola honlapján!

Díszfák - örökzöldek

  • 01. Kiválasztás
  • 02. Áttekintés
  • 03. Megerősítés
  • 04. Megrendelés

ELŐZETES RENDELÉSEKET FOLYAMATOSAN FELVESZÜNK!


🌲 ---- Díszfák ---- 🌲
6 fajta

FAJTAMENNYISÉG

Altena kőris

A fa kifejlett magassága 20-30 m, gyors növekedésű. Levelei sötétzöldek, ősszel sárgák. Napos helyet és a jó vízelvezetésű talajt kedveli. A t/elepítést követő években és meleg nyarakon bő öntözést igényel. Hazánk klímáját jól bírja. Kiváló út és parkfa illetve nagyobb kertek díszfája.

Méret: 1,5 m


Ár:
6000 HUF/darab

Vásárolni kívánt darabok:

Fehér nyír

Gyorsan ,akár 15 méterre is megnövő lombhullató fa, vékony lecsüngő hajtásokkal.Mutatós fehér kérge, üde zöld levélzete és a már ősszel megjelenő barkavirágzata fokozza díszítő értékét. Levelei háromszög vagy rombusz alakúak, ősszel sárgára színeződnek. Fényigényes, de a talaj vagy a klíma iránt nincsenek különösebb igényei, akár kisebb szárazságot is elvisel. Fehér kérgével, kecses habitusával északias hangulatú karakteres dísze a kertnek.

Méret: 2,5 m +


Ár:
5000 HUF/darab

Vásárolni kívánt darabok:

Gömb kőris

Magyar nemesítésű fajta, sűrű, szabályos koronával és egészséges,mélyzöld lombozattal rendelkező lombhullató fa.Akár 6 m-re is megnő.Levele leggyakrabban 7 levélkéjű, melyek tojásdadok, sötétzöldek, ősszel sárgás vagy lilásbarnák.Nem igényes talajra, a városi klímát is jól tűri. Ha túl nagyra nő, akkor a koronaágakig visszavágható, ezért légvezetékek latti fásításra is kiváló. Törzsmagassága : 220 cm törzsátmérő : 6- 8 cm

Méret: 2m- 2,5 m


Ár:
9000 HUF/darab

Vásárolni kívánt darabok:

Magas kőris

Magasra növő, terebélyes, lombhullató fa.Törzse karcsú,egyenes,lombozata laza,koronája nagy.Levelei szárnyaltak, felszínük sötétzöld. A fa kérge halványszürke,sima,idővel repedezett.Virágai aprók,bíborszínűek,sziromnélküliek.Csaknem fekete rügyeik kora tavasszal pattannak fel.Termése zöld,éretten barna, lecsüngő szárnyas lependék.Természetes élőhelye:nyirkos erdők,folyópartok.Jól bírja a nedves talajviszonyokat ,sótartalmat is,szárazságtűrő és melegkedvelő.Telepíthető szennyezett területek,utak mellé és a nagyvárosokba egyaránt.

Méret: 2-2,5 m


Ár:
2000 HUF/darab

Vásárolni kívánt darabok:

Raywood kőris ( ősszel vörösödő)

Nagy termetű, széles kúp koronájú díszfa. Gyorsan növekszik. Kifejlett állapotában 20-30 méter magasra megnő. Levele fényes sötétzöld, összel skarlátvörösre színeződik. Napos helyet és jó vízelvezetésű talajt kedvel. Hazánk klímáját jól bírja, teljesen télálló. Nagyobb kertekbe való díszfa és kiváló utcai sorfa.

Méret: 1,5 m


Ár:
7000 HUF/darab

Vásárolni kívánt darabok:

Westhofs kőris

Magas kőris. Nagy termetű, széles kúpkoronájú, kifejlett magasságban 20-30 m díszfa.Parkokba, nagy kertekbe, sorfának is tökéletes. Napos helyet és a jó vízelvezetésű talajokat kedveli.

Méret: 1,5 m


Ár:
6000 HUF/darab

Vásárolni kívánt darabok: